Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.
Beskrivelse:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At kunne skelne mellem egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper.
At vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende.
At vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At udvælge råvarerne, der anvendes i professionelle køkkener, ud fra råvarens egenskaber.
At sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen.
At klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes.
Uddannelsens viden og færdigheder kan opnås inden for et af følgende områder:
Grøntsager, frugt og bælgfrugter
Brug af kød og fisk i plantebaserede retter
Rig smag gennem krydderier, krydderurter og tilberedningsmetoder