Målgruppe: Personer, der har, eller ønsker at varetage administrativt, koordinerende og fagligt driftsansvar i en vognmandsvirksomhed, der udfører flextrafik for et eller flere regionale trafikselskaber.
Beskrivelse:
Deltageren har viden om trafikselskabernes organisering af flextrafikken, samt rettigheder og forpligtigelser i forbindelse med kontraktforhold, og kan anvende denne viden i forbindelse med udbud og efterfølgende driftsopgaver i flextrafik.
Deltageren kender principperne bag regnskabsføring, og kan lade disse indgå aktivt i de økonomiske overvejelser i virksomhedsdriften og tilbudsgivningen ifm. flextrafik.
Deltageren kan anvende driftsøkonomiske parametre og beregninger til at skabe overblik og forståelse for økonomien i virksomheden. Dette omfatter vilkår for afskrivning på køretøjer, gæld til det offentlige og den sikkerhedsstillelse, der skal gives i forbindelse med opretholdelse af tilladelse til erhvervsmæssig persontransport og flextrafik.
Deltageren opnår forståelse for, hvordan faste og variable omkostninger påvirker flextrafikkens driftsmæssige rammer på godkendte busser og erhvervskøretøjer, herunder;
-kørselsomkostninger,
-forsikring og vedligehold,
-pris-, bidrags- og udskiftningskalkulation
Deltageren opnår endvidere forståelse for sammenhængen mellem time- og lønforhold, relateret til køretøjer i vognløb underlagt principper for ordinær drift, og kan anvende de relevante administrative IT-systemer samt trafikplanlægnings- og kommunikationssystemer, der benyttes i flextrafikken.
Deltageren erhverver branchecertifikat jf. trafikselskabernes bestemmelser.