I Dansk som andetsprog G bliver du bedre til at kommunikere på dansk og du får indsigt i dansk litteratur.
For at blive bedre til at kommunikere både mundtligt og skriftligt på dansk og få indsigt i dansk litteratur vil du fx arbejde med:
I de skriftlige opgaver arbejder du med skriveprocessens faser fra idé til det færdige produkt. IT indgår som skriveredskab og til at søge relevante informationer.
I Dansk som andetsprog G skal du til en mundtlig eksamen og to skriftlige eksaminer. De skriftlige eksaminer er en prøve i grammatik og en prøve i skriftlig fremstilling.
Dansk som andetsprog G er relevant for dig som ikke har en dansk folkeskoleeksamen, men gerne vil i gang med uddannelse. Har du bestået G-niveau i dansk som andetsprog og i matematik, kan du fx begynde på en erhvervsuddannelse eller fortsætte med almen voksenundervisning på højere niveau.
Dagshold:
Holdundervisning i tidsrummet 8.00 - 17
Aftenhold:
Holdundervisning i tidsrummet 18 - 22.30
Netundervisning:
Med netundervisning læser du hjemmefra - du henter dine tekster og opgaver online og læser selv, når det passer dig.
Forløbet er inddelt i moduler/emner, som afsluttes med en opgave - herved ved sikrer vi, at du har gennemgået og forstået stoffet.
Du kan skrive med din lærer og de andre kursister online - og der er også nogle frivillige mødegange, hvor du kan mødes med din lærer og få hjælp.
Du kan følge Dansk som andetsprog på G-niveau, hvis du har gennemført dansk som andetsprog på basis-niveau eller danskprøve 3.
VUC's vejledere vil altid gerne hjælpe med at afklare dit niveau.
VUC Holstebro-Lemvig-Struer: direkte online tilmelding eller book en tid på www.holstebro-vuc.dk/book
Herning HF & VUC: book en tid på www.herninghfogvuc.dk/tidsbestilling/
Skive-Viborg HF&VUC: book en tid på www.vucskive-viborg.dk/vejledning/book-tid-hos-en-studievejleder/
Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern: www.ucrs.dk/efteruddannelse/vuc/avu/