Målgruppe: Kurset retter sig mod faglærte, der er beskæftiget med madfremstilling i restaurationskøkkener, caféer, kantiner samt cateringvirksomheder.
Beskrivelse:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:
At redegøre for udvælgelse, opbevaring og anvendelse af forskellige meltyper, krydringer eller særlige ingredienser i specifikke deje, der er egnede til restaurantens kuvert- og madbrød.
At redegøre for de mest hensigtsmæssige bageteknikker, herunder kold- og langtidshævning samt hævning ved fx fordej og surdej.
At redegøre for Fødevarestyrelsens krav om mærkning af allergener.
På baggrund af denne viden opnår du færdighed i:
At planlægge og udvikle egne kuvert- og madbrød under hensyn til køkkenets kapacitet og udstyr.
At fremstille æstetiske kuvert- og madbrød.
At sammensætte et brødsortimentet, der understøtter restaurantens værdier og brand.