Opkvalificering til JF

HOLD
24-01-2022
Opkvalificering til JF
UCH, Døesvej 70, Holstebro
15 dage Daghold

Målgruppe: Uddannelsen henvender sig til medarbejdere, der arbejder med slagtning og ønsker at opnå specifikke kompetencer i forhold til detailudskæring og kvalitetsbedømmelse af kød.

Beskrivelse: Deltageren kan:
- detailudskære udvalgte delstykker af kød fagligt og kvalitetsmæssigt korrekt, herunder efterleve gældende hygiejneforskrifter
- kvalitetsbedømme kød på spisekvalitet og kender delstykkernes anvendelsesmuligheder
- kontrollere sporbarhed for kød og efterleve gældende lovgivning for området

Uddannelsens kompetencer opnås for en af følgende råvaregrupper:
- oksekød
- svinekød

Fagnummer: 48460 Detailudskæring af delstykker af kød Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 384,00 Uden for målgruppe: DKK 2.951,15

Målgruppe: Kurset er udviklet til ufaglærte og faglærte der har eller søger arbejde som operatør i procesindustriel levnedsmiddelproduktion.

Beskrivelse: Efter gennemført kursus har deltageren:
Kendskab til HACCP systemets grund principper, herunder GMP/PRP.

Efter gennemført kursus kan deltageren:
Identificere fysiske, kemiske og mikrobiologiske kilder til forurening i industriel fødevareproduktion og vurdere kildernes risici og konsekvenser.
Medvirke ved vedligehold af HACCP systemet i henhold til gældende lovgivning (Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri) ISO standarder og kundekrav på fødevareområdet.

Fagnummer: 44229 HACCP/egenkontrol - operatører i fødevareindustri Varighed 3 dage AMU-pris: DKK 384,00 Uden for målgruppe: DKK 1.999,40

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere, som arbejder med forædling af inden for slagterområdet.

Beskrivelse: Deltageren kan
- medvirke til at opretholde fødevaresikkerheden i arbejdet med kødprodukter ud fra kendskab til faktorer, der påvirker kødets holdbarhed
- medvirke til at undgå spredning af sundhedsfarlige kødprodukter ud fra viden om fordærvende og sygdomsfremkaldende mikroorganismer
- selvstændigt arbejde med forskellige teknikker til konservering af kød, herunder saltning, tørring, røgning, frysning og varmebehandling
- vurdere forskellige konserveringsmetoders indflydelse på kødets smag og konsistens

Fagnummer: 48585 Konserveringsteknikker for kødprodukter Varighed 4 dage AMU-pris: DKK 512,00 Uden for målgruppe: DKK 3.858,20

Målgruppe: Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte) beskæftiget med madfremstilling i restaurationskøkkener, kantiner og lignende.

Beskrivelse: Deltageren kan anvende, rengøre og vedligeholde almindeligt forekommende maskiner, udstyr og redskaber i produktionskøkkener og salgsarealer. Deltageren kan i arbejdet efterleve gældende sikkerheds- og hygiejneregler.

Fagnummer: 47483 Produktionskøkkenets redskaber, maskiner og udstyr Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 256,00 Uden for målgruppe: DKK 1.463,40