Grundlæggende regnskab light tilstede

Kursusinformation

Du interesseret dig for regnskab

og vil gerne arbejde med området eller få en bedre forståelse for, hvad virksomhedsregnskab er for en størrelse. Fx hvordan læses et regnskab og hvorfor står elementerne i regnskabet, hvor de gør? Det giver en bedre forståelse for, hvorfor korrekt registrering i alle led i virksomheden er så vigtigt.

Du får også et godt indblik i at bruge Excel som værktøj – bl.a. til regnskabsformål, men også generelt. De første dage bruges på Excel og de sidste på regnskabsmoduler. 

I løbet af kurset skal vi arbejde med: 

  • De grundlæggende regnskabsbegreber – debet/kredit, resultatopgørelse, balance, ejerformer, virksomhedstyper mv.
  • Oprettelse, redigering og formatering af regneark
  • Udfyldning af kasserapport på grundlag af dagens bilag
  • Bogføring af specifikke bilag
  • Registrering af betalinger til leverandører og indbetalinger fra kunder
  • Beregning og registrering af moms – samt kendskab til momsreglerne

Kurset her er starten på den Grundlæggende regnskabsuddannelse og har du lyst til at arbejde videre med regnskab, så kan du fortsætte på regnskabsuddannelsen, som for dig vil være afkortet med disse 8 kursusdage. Næste udbud forventes i efteråret 2021.

Om kursets afvikling:
Dette forløb er et online-forløb, men der er mulighed for kommunikation med underviser via Teams, og bl.a. planlægges det at starte dagligt med fælles oplæg, afklaring af spørgsmål mm.

Spørgsmål til indhold kan rettes til underviser Inger Hald, inh@ucholstebro.dk, tlf. 99 122 273.

HOLD
Der er pt. ingen hold udbudt til dette kursus. Brug evt. kursusagenten for at blive adviseret om nye hold.

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod AMU-målgruppen. Dvs. personer med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveauet.

Beskrivelse: Deltageren kan oprette nye og redigere eksisterende regneark samt oprette enkle formler og foretage flytning og kopiering heraf under hensyntagen til regnearkets opbygning. Desuden kan deltageren formatere et regneark, så det er præsentabelt og overskueligt, og sortere og filtrere data i eksempelvis kundelister, lageroptegnelser, prislister eller varefortegnelser samt definere sideopsætning til udskrivning af regneark.

Fagnummer: 47218 Anvendelse af regneark til enkle beregninger Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 380,00 Uden for målgruppe: DKK 1.203,00

Målgruppe: Uddannelsen er udviklet til ufaglærte og faglærte medarbejdere i større eller mindre virksomheder, med lidt eller uden regnskabsmæssig erfaring, der arbejder med registrering og bogføring af daglige bilag.

Beskrivelse: Deltageren kan registrere dagligt forekommende bilag til finansbogholderiet, vedrørende køb og salg og omkostninger, og udarbejde en kasserapport, med tilhørende udregninger, postering og kassedifference samt afstemninger.

Deltageren har kendskab til Momsvejledningen og dens almindelige regler. Deltageren kan beregne og registrere moms samt afslutte det periodiske momsregnskab, herunder foretage digital indberetning og betaling til SKAT.

Fagnummer: 47381 Bilagsbehandling med efterfølgende kasserapport Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 252,00 Uden for målgruppe: DKK 1.203,00

Målgruppe: Uddannelsesmålet retter sig mod AMU-målgruppen. Dvs. personer med en uddannelsesbaggrund til og med erhvervsuddannelsesniveauet.

Beskrivelse: Deltageren kan arbejde med flere ark i samme projektmappe, herunder oprette formler på tværs af flere regneark således at eksempelvis kundelister og lageroptegnelser kan køres sammen.
Deltageren kan automatisere regnearket ved hjælp af de indbyggede funktioner og faciliteter.

Fagnummer: 44346 Design og automatisering af regneark Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 380,00 Uden for målgruppe: DKK 1.265,50

Målgruppe: Administrative medarbejdere med lidt eller uden regnskabsmæssig erfaring, i handels- og servicevirksomheder eller institutioner. Kurset henvender sig til medarbejdere, der varetager registrering og bogføring af daglige bilag.

Beskrivelse: Deltageren kan skelne mellem resultat- og balancekonti og anvende en simpel kontoplan til postering af de daglige bilag i en handelsvirksomhed.

Deltageren har opnået kendskab til forskellige virksomhedstyper og virksomhedsformer, og er bekendt med den tilhørende lovgivning, hvilket giver den nødvendige indsigt i forskellige regnskabers opbygning. Den viden kan medarbejderen anvende i det daglige regnskabsarbejde.

Fagnummer: 45965 Placering af resultat- og balancekonti Varighed 2 dage AMU-pris: DKK 252,00 Uden for målgruppe: DKK 1.203,00
Kursusagent
Modtag en e-mail når der oprettes nye hold på dette kursus i enten Herning, Ringkøbing-Skjern, Skive eller Holstebro.
Vis privatlivspolitik
Kursuspris
AMU:
DKK 1.264,00
Uden for målgruppe:
DKK 4.874,50
Forbehold og information
AMU tilmeldingsbetingelser, tilskud og vilkår

Hvert AMU-kursus afsluttes med en test. Når testen er bestået udstedes et AMU-b...

Læs mere
Vejledning om tilmelding

Tilmelding til arbejdsmarkedsuddannelser og ansøgning om VEU-godtgørelse foregå...

Læs mere
Vær obs på!

Fra 1. august er det et lovkrav, at alle skolens adresser er tobaksfri. Det gæl...

Læs mere